STEG 1

Kontakta ridlärarchefen och delta på eventmötet. Där avgör du vilket typ av event du ska ha, t.ex. lektion, något lekfullt eller något helt annat.

STEG 2 

Brainstorma idéer och haka på den tråd du gillar. Skapa en outline för vad som ska göras under eventet och uppskatta tiden på ett ungefär.

STEG 3

Fyll i eventmallen och förbered de delar som behövs, t.ex. övningar, banor och gör research av fakta inför en lektion. Ha allt i ett dokument.

STEG 4

Utför eventet och håll dig till din planering, då kommer allt gå bra. Sist skickar du närvaron till den närvaro-ansvariga och kan andas igen!

Parhoppning.jpg
rose-mozilla.png
STRÄVA EFTER

Det bästa botemedlet till nervositet är en bra och genomtänkt planering. Ha en punktlista på vad som ska hända, fixa förberedelser som utmaningar, skriv manus eller stödpunkter för vad du ska säga, osv. Låt ridlärarchefen eller någon annan erfaren titta igenom din planering, så kan personen upptäcka områden att utveckla. Till exempel om det finns något som kan göras mer tidseffektivt eller något som kommer skapa problem under eventet.

Håll event du själv skulle ha kul på. Inte bara blir det lättare, utan din energi kommer stråla igenom och smitta av sig på deltagarna.

 

Väck kreativiteten till liv. Kom på vad du tycker är kul och gör dig inspirerad. Kan vara ett event du gillade, en serie eller lek du vill göra om till SSO-version, kanske testa något nytt, osv. Möjligheterna har inga gränser.

Våga be om hjälp. Att bolla idéer med någon, hålla event med en vän eller be om feedback på ens planering är vad som kan sätta igång en eller ta eventet till nästa nivå!

UNDVIK FÖLJANDE

Håll inte event du inte vågar hålla eller som du inte har tid för. Är du inte bekväm med ditt event kommer det inte sluta bra, det kommer endast göra dig nervös. Lite pirrigt är det ofta men i slutändan ska det kännas kul och värt det.

Dra inte ut på tiden. Försök alltid göra eventet så tidseffektivt som möjligt. Undvik långa uppvärmningar, pauser där folk bara väntar på att du ska fixa något, köer till utmaningar, osv. Tiden går alltid snabbare för dig som eventhållare än det gör för de som deltar.

Planera inte event i sista sekunden. Med lite tid blir pressen och risken för en dålig planering hög, desto mer förberedd du är desto bättre.

Tänk på att eventet inte måste vara 60 min. Skulle tiden gå snabbare än tänkt för att du t.ex. tog teorin under övnings-genomgångarna på en lektion släpper du deltagarna när du än klar. Dra inte ut på tiden.

Håll det du lovat tidsvis - gå inte övertid. Ser du att det blir ont om tid kortar du ner din planering så ni kan sluta i tid. Att gå övertid kan skada medlemmarnas förtroende så om du måste gå över 60 min - förvarna i god tid.

Sommarjobb.jpg
EVENTMALL

Eventnamn:

Tid:

Plats:

Datum:

 

Eventledare:

Klädkod:

Häst:

Discord-krav:

 

Viktig info:

 

Kort Beskrivning:

RIDLÄRARNAS TIPS FÖR NYA

Tips 1: Bli inte rädd för att prata på! Oftast är man van vid att ha en konversation, men under event sitter många med micken av eller lyssnar tyst för att fokusera/visa respekt. Detta kan göra att man kommer av sig och att det känns lite ovant, men har man förberett en plan för ungefär vad man ska säga vid varje del av eventet brukar det gå jättebra! Man kan låtsas att man pratar framför spegeln och ingen annan är där. Sjunk in i dig själv och ta det lugnt. Övertänk inte på alla fel som kan uppstå, håll dig i nuet och gör din grej.

Tips 2: Gör man något fel eller om någon del av eventet inte går som man tänkt sig är det okej. Du är den enda som känner till planeringen så skulle du rädda en del med något annat är chansen stor att de andra inte ens märker det. Skulle du snubbla på orden eller liknande glömmer folk snabbt bort det då de fokuserar på eventet, om de ens märkte misstaget. Det är inte lika farligt som man tror och många blir mer imponerade över att man vågade hålla ett event, trots nervositet och eventuella misstag.