top of page
iii.png
INDIVIDUELLA PROBLEM

Syftet med det Individuella Problem-programmet är att hjälpa dig hitta verktyg som kan ta dig över dina problem. Vi gör upp ett veckoschema som du följer under programmet och får dig att utvecklas. Vi kan hjälpa dig ändra ditt perspektiv på hur du ser på saker, få dig att gå utanför din komfortabla zon och växa som en person, se ett större värde i dig själv samt ge dig stöd.

Vi kan inte lösa problemet åt dig, finna din motivation eller utföra dina uppdrag så det krävs att du vill utvecklas. Det kan verka som ett läskigt steg men vi delar upp allt så det ska gå smidigt men ändå vara effektivt och värt din tid. Max 10 veckor kan vi erbjuda vår hjälp men oftast brukar man vara klar innan det. Notera även att vi inte kan lösa individuella problem som är relaterade till privata problem och/eller mental ohälsa, till exempel depression. Vi är inte utbildade för det.

IMG_1802_edited.png
EXEMPEL PÅ HJÄLP VI ERBJUDER
1

Gemenskapsrelaterade problem. Du känner dig utanför gemenskapen, du känner dig inte viktigt/ behövd i klubben, du har svårt att delta i samtal och/eller konversationer, du känner dig inte sedd, du är osäker på hur man lär känna folk mer på djupet, du vill få hjälp med hur man fortsätter hålla kontakten med medlemmar osv.

2

Dåliga vanor. Du är rädd för att överrösta, du råkar ofta överrösta andra i samtal, du har självdestruktiva tankar, du har självdestruktiva beteenden (t.ex. knuffar undan vänner), osv.

3

Aktivitetsrelaterade problem. Hjälp med att balansera upp livet och klubben, livet tar för mycket tid, du förväntar dig för mycket av dig själv, mentala blockningar som stoppar dig från att vara aktiv, du har svårt att komma in i "klubbrytmen", du är orolig för att bli frågad om varför du varit borta, osv.

4

Övrigt. Vi anpassar oss efter dig.

STEG 1

Fyll i kontaktformuläret och förklara ungefär vad du vill ha hjälp med. Vi kontaktar dig privat så fort vi fått in din förfrågan.

STEG 2

Du och din medlemsvärd har en intervju med förutbestämda frågor för att fördjupa er i problemet och vart roten sitter.

STEG 3

Medlemsvärden gör upp en plan för dig att följa med passande utmaningar som du utför varje vecka så problemet till slut bryts ner.

STEG 4

I slutet av varje vecka pratar ni om hur det gått och känts. Nästa veckas utmaningar anpassas utefter det.

STEG 5

I slutet av varje vecka pratar ni om hur det gått och känts. Nästa veckas utmaningar anpassas utefter det.

EXEMPEL PÅ HJÄLP VI ERBJUDER
1

Konflikter inom klubben du är inblandad i. Det har skett en åsiktskrock eller/och en personlighetskrock mellan dig och någon annan, du har svårt att samarbeta med någon/några andra i ett utskott eller projekt, du är obekväm vid någons omedvetna opassande beteende och vill ha hjälp med hur du ska konfrontera personen, osv. Vi hjälper dig navigera dina känslor och hitta en lösning som inte får något att eskalera till något värre.

2

Konflikter inom klubben du sett/varit med om. Du har blivit överröstad/sett någon bli överröstad i ett samtal av en eller flera personer. Du har vittnat skitsnack/prat bakom ryggen eller liknande och är obekväm. Med hjälp av att du tagit vidare detta kan vi lösa situationen och se till att ingen blir felaktigt behandlad. Det är inte du som kommer behöva arbeta på detta problem, utan de du tar upp.

3

Övrigt. Vi anpassar oss efter situationen.

KONFLIKTHANTERING

Syftet med Konflikthanterings-programmet är att hjälpa dig hantera konflikter på rätt sätt som du vittnat eller varit med om. Vi ger stöd & lyssnar om du blivit ledsen/sårad/upprörd, kan hjälpa dig ge ett annat perspektiv på situationen, hjälpa dig med hur du ska kontakta personen du hamnade i konflikt med och hur du kan lägga upp ett sådant samtal/ meddelande, guida ett samtal där alla får komma till tals för att lösa konflikten, osv. Allt beror på situation och vad för typ av hjälp som passar.

 

Vi kan inte hjälpa dig genom att vara budbärare mellan dig och och personen som du hamnat i konflikt med, utan du behöver ta ansvar och vara villig att lösa situationen. Vi kan inte heller vara partiska genom att ta sida, men dina känslor är validerade och vårt enda mål är att hjälpa dig/dem inblandade.

IMG_1802.png

STEG 1

Du kontaktar någon av medlemsvärdarna privat eller fyller i kontakt-formuläret och berättar om vad du har på hjärtat.

STEG 2

Du och din medlemsvärd har ett samtal för att navigera dina känslor, identifera vad

problemet är samt vad du önskar i slutresultat.

STEG 3

Beroende på typ av konflikt pratar medlemsvärden med den andra parten så den förstår fulla situationen och så missförstånd kan upptäckas.

STEG 4

Du och andra parten får skriva/prata med varandra om konflikten. Innan dess får ni/du tips och riktlinjer. Om ni vill kan er MV sitta med.

STEG 5

När ni förstår varandra kommer ni till en slutsats där ni går vidare. Om ni förblir vänner eller inte är upp till er.

iii_edited.png
INNAN DU SÖKER VÅR HJÄLP

Observera att medlemsvärdarna inte är skapade för att lösa dina konflikter/problem åt dig, utan endast är en som hjälpande hand i hur du ska gå tillväga vid en konflikt/med ett problem. Du måste vara redo att göra jobbet själv och lägga tid på att lösa konflikten eller problemet som uppstått med hjälp av våra verktyg.

Untitled_Artwork.png
papperremsa.png

STAR STABLE NAMN

FINNS DET NÅGON/NÅGRA MEDLEMSVÄRDAR DU HELST VILL HA?

BESKRIV KONFLIKTEN/PROBLEMET KORT.

Tips: Berätta om något som hänt eller som du upplevt. Vad är dina känslor? Vad vill du uppnå?

HAR DU NÅGOT ÖVRIGT DU VILL TA UPP?

Tips: Till exempel kanske du vill vara anonym om det är en konflikt som uppstått eller liknande.

Tack för ditt meddelande, modigt gjort av dig! Vi kontaktar dig privat inom 48 timmar.

bottom of page