NIVÅ 1

Anpassad för att ge en bra grund och känsla för hur SSO dressyr fungerar. Ger en ordentlig bas och möjlighet till att gå upp i nivå vid intresse.

NIVÅ 2

Medium nivå som innehåller fler ridvägar och teamwork. Börjar träna upp nerver vid deltagande på uppvisningar. Inleder programarbete.

NIVÅ 3

Avancerad nivå med kravet att man ska ha deltagit på tidigare tävling/större show. Innehåller ett stort utbud publiks-gripande ridvägar och vi tävlar internationellt.

NIVÅ 4

Expert nivå. Inte ens de mest kunniga är på denna nivån ännu, och fungerar därför som ett mål. Innehåller komplexa ridvägar, och kräver både precision som teamwork.

VÅR DRESSYR-OUTFIT

ELEGANT RIDJACKA

Dundull ”Dundulls klädaffär”

ELEGANTA RIDBYXOR

Dundull ”Dundulls klädaffär”

BRUNA TERRÄNGSTÖVLAR

Jorvik City Galleria ”Kläder”

VITA FIRGROVEHANDSKAR

Jorvik City Galleria ”Kläder”

BRUN GUVERNÖRSSADEL

Governor’s Fall ”Jaharla”

NATURLIGT VITA BENLINDOR

Jorvik City Galleria ”Hästutrustning”

NATURLIGT VITT

DIAMANTQUILTAT SCHABRAK

Jorvik City Galleria ”Hästutrustning”

BRUN WESTERNHATT

Lifetime Shoppen

BRUNT GUVERNÖRSTRÄNS

Governor’s Fall ”Jaharla”

Mönster 5.png
REGLER - REDO FÖR TÄVLING/TRÄNING?
✖ DJURFÖRBUD

Djur får inte förekomma inom

arenans gränser. Det kan bli

farligt, hästar är stora djur!

✔ TOPPSKICK

Klarar du veterinärchecken? Krav på fullglad level 15 häst. Måste vara en lusitano.

✔ HÅLL TIDEN

Var på plats i god tid. Vanligast är att man är på plats 5 - 10 min

i förväg.

✔ SKODD & KLÄDKOD

Ha snabba hästskor och rätt kläder. Dressyroutfiten gäller från DN2 och uppåt.

VAD ÄR DRESSYRSYSTEMET? VARFÖR FINNS DET/HUR FUNGERAR DET?


Vårt dressyrsystem har två syften; Det ska vara lätt och roligt att testa på trots att det kan kännas läskigt, samt att alla - oavsett nivå - ska kunna få de bästa möjligheterna till utveckling. Det är väldigt roligt och gemenskapsbyggande så dressyren är något som lägger till kvalité i vardagen.
Vi har ofta projekt - allt från shower och tävlingar till filminspelningar - som motiverar gruppen och vi ska nu i höst börja tävla internationellt. Videon ovan visar hur det såg ut första gången vi testade på dressyr men sen dess har vi lärt oss en massa och gjort ordentlig research så därför har vi detta system för att strukturera upp allt. Om du vill veta hur något specifikt fungerar hittar du svar på det i frågorna under! ★
VAD ÄR SKILLNADEN PÅ SSO DRESSYR OCH KADRILJ?


SSO Dressyr är sitt eget ämne som utvecklats med åren men är inspirerat av kadrilj. Det började som kadrilj men när det kom till USA's servrar vart ridämnet kadrilj är väldigt okänt fick det ett annat namn. Förutom sitt nya namn utvecklades även grenen och fick nya kreativa ridvägar som inte finns i verkligheten, samt att på grund av hur spelet är utformat finns unika begrepp och riktlinjer. Dessa begrepp och riktlinjer hjälper en rida specifika ridvägar och synkroniserat men gäller bara Star Stable. Det finns många paralleller mellan de två olika grenarna men i Spring Roses har vi valt att kalla det SSO Dressyr då det är vad vi lär ut - inte korrekt kadrilj även om det är väldigt nära. Att kalla SSO Dressyr för kadrilj är inte "inkorrekt" då man kan argumentera att "SSO Dressyr" inte är ett riktigt ämne så det är helt upp till din egen tolkning.
HUR FUNGERAR NIVÅERNA? HUR GÅR MAN UPP I NIVÅ?


DRESSYR NIVÅ 1 (DN1) - Alla hamnar automatiskt i nivå 1 när de går med i klubben så vi kan se till att man får en ordentlig grund. Är man inte intresserad av delta i klubbens SSO Dressyr del undviker man bara aktiviteterna. Helt okej!

DRESSYR NIVÅ 2 (DN2) - Här börjar de lite mer spännande grejerna! Vi arbetar på mediumsvåra ridvägar, fokus hamnar på gruppens harmoni och träna upp nerver genom shower, clinics och tävlingar inom Sverige.

DRESSYR NIVÅ 3 (DN3) - På nivå 3 blir det avancerat och det gäller att man verkligen hänger med i svängarna, både individuellt och med gruppen. Vi börjar tävla internationellt och utmanar ryttarnas kontroll med utmanade ridvägar.

DRESSYR NIVÅ 4 (DN4) - Extremt svårt. Ingen har kommit upp hit ännu. Otroligt komplicerade och publiksgripande ridvägar och i DN4 tävlar man bara i internationella tävlingar. Nivån är fortfaranded under utveckling.

HUR GÅR MAN UPP I NIVÅ?
Varje nivå har sina ridvägar och grundstenar som man ska lära sig och när vi (teamet som är ansvarig för dressyrsystemet) ser att man kan allt kontaktar vi en privat och frågar om man vill gå upp i nivå. Vi ställer lite frågor för att se så att man verkligen kan allt och känner sig redo. För att gå upp i t.ex. DN3 finns specifika krav och alla dessa krav kommer man kunna uppnå ifall man lärt sig allt som DN2 har att erbjuda.
HUR OFTA HAR NI TRÄNINGAR?


Då vi är en officiell dressyrklubb har vi regelbunda träningar varje vecka som skiftar mellan fredagar och lördagar. Medlemmarna ligger på olika nivåer så vilken nivå lektionen har beror på hur många medlemmar vi har i de olika nivåerna och hur stort intresset/behovet är. Om vi har många nya medlemmar som är nyfikna på SSO dressyr skulle vi till exempel prioritera en DN1 lektion.

Om vi ska tävla/showa och tränar in ett program brukar vi lägga in ett intensivt fokus. Vi vill inte dra ut på träningarna utan göra det effektivt och motiverande. Det brukar vara en eller två träningar under 2 - 4 veckor för dessa utvalda ryttare. Utöver lektioner och programträningar brukar medlemmarna även ta initiativet till fritidsträningar vilket är jättekul att se!
FÅR JAG TA INSPIRIATION/RIDVÄGAR FRÅN ER?


Ja det går bra! Vi har runt 100+ ridvägar och lagt ner så mycket tid på reserach och översättning men det går bra att ta dem utan att ge cred. Majoriteten av våra ridvägar kommer från SSD's förråd och från jämförelsen av hur andra stora dressyr klubbar använder de olika begreppen och ridvägarna så våra ridvägar är en relativt bra källa! Samma sak gäller med vårat dressyrsystem, det går bra att ta inspiriation - man behöver inte ens fråga MEN om man ska ta stora delar eller hela vill vi att man frågar via t.ex. Instagram eller brev. Det går nästan alltid bra men det gör oss väldigt besvikna när vi upptäcker folk som kopierat rakt av och låtsas att det är dem som gjort allt.
VAD BEHÖVER JAG KUNNA INNAN JAG GÅR PÅ MIN FÖRSTA LEKTION?


Det finns inget specifikt du behöver kunna utan de som håller lektioner brukar ha ganska bra koll på alla ryttare. Är du ny vet instruktören det och kommer gå igenom basic termer men det är också viktigt att du frågar om det är något du inte förstår. Instruktören har inte tid att gå igenom exakt allt men den kommer se till att du får allt du behöver för att klara lektionen. Vi kommer skapa en video som man kan kolla på som nybörjare. Denna video går igenom allt som kan vara bra att kunna rent teoretiskt inför sin första lektion.
VAD GÖR DE ANSVARIGA FÖR DRESSYRSYSTEMET?


1Håller lektioner. Vi har regelbunda träningar varje vecka så vi hjälps åt att styra upp innehållet och hålla lektionerna.
2 Lägg in nya ridvägar. För tillfället är vi nöjda med utbudet ridvägar (130+) men till och från tillkommer någon extra ridväg.
3 ★ Planera projekt och tävlingar. Vi har en hel del projekt och tävlingar på gång vilket kräver samarbete för att ingen ska överbelastas.
4 ★ Skapa program. Helt klart en av de mer spännande uppgifterna, men också pressande. En stor del av vad som bedöms under tävlingar är baserat på hur bra och avancerat programmet är.
5 ★ Hålla koll på medlemmar och ge feedback. Alla lektioner spelas in och alla dressyrutvecklare håller koll på ryttarnas utveckling. Cirka en gång i månaden sätter vi oss ner för att kolla på de inspelade lektionerna samt diskutera vilka som är redo för att gå upp i nivå/förtjänar feedback.
6 ★ Håll fritidsträningar. Har vi tid hjälper vi våra ryttare ge kommando på fritidsträningar eller kollar själva efter intresse för en fritidsträning.
7 ★ Kontakta noviser. När en novis får godkänt ska de kontaktas med en färdigskriven text som berättar om dressyrsystemet.
8 ★ Extra uppgifter. Extra uppgifter tillkommer till och från, t.ex. något som ska uppdaterades på dressyrfliken. Extra uppgifterna kan vara lite vad som helst!

Q&A
Q&A
JULPROGRAM

1:A PLATS

Tävlingen anordnades av Duvmästerskapet och programmet skulle ha jultema. DN2 tävlade. Visades även upp som show på julavslutningen. 

18 December, 2019

KOREOGRAFITÄVLING

1:A PLATS

88/100 poäng

DN2 tävlar inom Sverige.

Koreografin skulle passa musiken.

Anordnat av Star Stable Kadrilj.

15 Augusti, 2020

THE FLOWER FIESTA

1:A PLATS

55.5/66 poäng

DN3 tävlar internationellt för första gången. Anordnat av Lizbeth Pinehill.

16 Augusti, 2020

CRIMSON MOON

1:A PLATS

91/100 poäng

Program med skräck-tema.

Samarbete mellan DN2 och DN3. Anordnat av Airstars Kadriljsällskap

1 November, 2020

THE ELF EMBRACE

2:A PLATS

43.5/50 poäng

DN2 och DN3 tävlar internationellt i ett program med jultema.

Tävlingen anordnas av Star Stable Dressage. Visades även upp som show i klubben + gäster.

24 December, 2020

CHRISTMAS CLASSICS

1:A PLATS

91/100 poäng

DN2 och DN3 ryttare tävlar i en koreografitävling med jultema.

Tävlingen anordnades av Star Stable Kadrilj.

Visades även upp som show i klubben + gäster. 

25 December, 2020

SSK´S NATIONELLA RANKNING

1:A PLATS

7 poäng

Spring Roses var högst upp på den nationrlla rankningslistan hos Star Stable Kadrilj år 2020.

27 December, 2020

ALLA HJÄRTANS DANS

PÅGÅENDE

DN2 tävlar i ett program med temat Alla hjärtans dag. Tävlingen anordnas av Star Stable Kadrilj.

28 Februari, 2021

GULDROSGALAN 2

SHOW

DN2 uppträdde till klubben och extra publik från kön.

23 Maj, 2020

DRESSAGE SHOW + CLINIC

CLINIC & SHOW

 

Fyra stora klubbar inbjudna + livesändning på Youtube. Publik på ca. 100 personer. Målet med clinicen var att öppna upp intresset för SSO dressyr och ge våra 3 viktigaste nybörjartips.

20 Oktober, 2019

GULDROSGALAN 1

SHOW

 

En 8 veckors challenge där målet var att gå från helt oerfarna till att kunna rida ett riktigt program för erfarna ryttare. Hölls på Guldrosgalan och blev det som väckte vår kärlek för ämnet.

17 Maj, 2020

AIR STAR
ÄGARE ALVA GREENNIGHT
LEDARE XIAOLING SPIDERMAN | JUNI SILVERWOOD
CASSANDRA GOLDGIRL | CHANTAL EAGLEFORCE | ARIA NIGHTBORN
THESPRINGROSES​​
THESPRINGROSES​​
SPRINGROSES​​
COPYRIGHT
Stå för dina handlingar.

Ta inte bilder, hemsidans layout, ikoner, koncept eller texter utan att fråga. Om man kontaktar oss via Instagram/SSO och frågar först brukar vi 99% av alla gångerna vara snälla och säga att det går bra. Vi får alltid reda på det via medlemmar eller följare ifall någon kopierat så gör det enkelt och fråga först.