top of page
vattenfärgmönster.jpg
eventetikettbakgrund.jpg
VAD SOM FÖRVÄNTAS AV DIG PÅ EVENT
1

Kom i tid och förberedd. Cirka 10 minuter innan eventet börjar brukar våra medlemmar vara på plats. Ha rätt outfit, häst och extra grejer som bes om på schemat.

2

Visa intresse och sprid positiv energi. Applådera eller ge beröm för en bra hoppad bana, gör ditt bästa i att hjälpa ditt lag, var allmänt snäll, osv. Det gör event mysiga!

3

Lyssna aktivt på eventhållare och dra inte ut på tiden. Vid genomgångar stänger du av micken eller är tyst, frågor ställs i efterhand. Var inte flummig när det krävs fokus.

4

Visa respekt. Om du är t.ex. tävlingsinriktad är det viktigt att du inte blir otrevlig eller bossig. Läs av stämningen, öppna upp ordet för andra, prata inte i mun, osv.

Eventetikett
BIDRA MED UNIKA EVENT OCH LEKTIONER

Om du vill ta din hjälp i klubben till nästa nivå är att hjälpa till med event något som gör skillnad. Du är inte bunden till att hålla ett visst antal event utan man gör det man känner sig bekväm vid.

 

Du kan hålla event som eventhållare eller eventlärling, du kan vara eventfunktionär eller eventplanerare där du endast planerar ett event som sedan genomförs av en eventhållare. All hjälp är värdefull!

 

Vi hjälper dig på vägen med vad du än känner är utmanande eller överväldigande. Oftast önskas hjälp i planeringsstadiet, men vi finns för allt om du bara frågar.

me.png
1

Via informationskanalen på klubbens discordserver ger du dig själv rollen eventlärling. Då får du tillgång till eventutskottet där alla eventhållare och eventlärlingar sitter.

2

Delta på eventmötet. Där planeras eventen för den kommande månaden. Vi hjälper varandra med idéer vid behov då eventmallen ska skickas in under eller efter mötet.

3

Planera ditt event. Man får göra hur man vill, bara man har koll på allt som ska ske. Vi rekommenderar att man samlar allt i ett dokument så har man bäst koll.

4

Håll ditt event. Som ny kan det vara nervöst då vi brukar vara många på event, men håll dig till din planering så går det bra. Alla är snälla och förstående, du klarar det!

5

Klappa dig själv på axeln för en bra insats och avgör om du vill vara eventlärling ett tag till eller inte. Efter ca 3 event får du frågan om du vill gå upp till eventhållare.

Ha en genomtänkt planering

Ha en punktlista på vad som ska hända, fixa förberedelser som utmaningar, skriv stödpunkter, manus eller tänk igenom vad du ska säga, osv. Det hjälper ens prestation mycket mer än vad man tror.

Ta hjälp och lär dig av de runt dig

Låt ridlärarchefen eller någon annan erfaren titta igenom din planering, så kan personen upptäcka områden att utveckla. Till exempel om det finns något som kan göras lättare för dig eller mer tidseffektivt.

Håll event du skulle ha kul på

Inte bara blir det lättare, din energi kommer stråla igenom och smitta av sig på deltagarna. Vad för slags event gillar du? Vad gör dig inspirerad? Hade du haft kul på ditt event om du var med?

Teamwork makes dreamwork

Våga be om hjälp. Att bolla idéer med någon, hålla event med en vän, ta hjälp av funktionärer eller be om feedback på ens planering är vad som kan sätta igång en eller ta eventet till nästa nivå.

Hitta en röd tråd för kreativa event

Många medlemmar gillar när event har en tydlig röd tråd, dvs. ett tema och/eller en referens till något. Det kan vara en lektion med ponny-akuten tema (det gamla TV-programmet) som exempel.

Gå inte övertid och variera tiden

Att gå övertid skadar medlemmarnas förtroende så vid risk av övertid - förvarna innan. Kom även ihåg att du inte måste fylla ut med 60 min, kortare event blir också uppskattat.

Planera inte event i sista sekunden 

Med för lite tid blir pressen och risken för en dålig planering hög. Det tenderar även att göra en väldigt nervös. Om du är klar med allt en vecka tillgodo brukar det vara perfekt.

Gör det inte för svårt i början

Håll inte event du inte vågar hålla eller som du inte har tid för. Lite pirrigt är det ofta men i slutändan ska det kännas kul och värt det. Oftast är ett lekfullt event lättast att börja med.

Dra inte ut på tiden

Försök göra eventet så tidseffektivt som möjligt. Undvik köer till utmaningar, långa uppvärmningar, tysta stunder där du fixar med något, osv. Tiden går snabbare för dig än medlemmarna.

IMG_1748.png
Bakgrund6.png
Osynlig remsa ljus 1.png
Eventmall för schemat

Eventnamn: 

Tid:

-

Plats:

Eventledare:

Klädkod:

Häst:

Discord-krav:

Närvaro:
 

Viktig info:

 

Kort Beskrivning:

IMG_1776.png
bottom of page