top of page
bakgrund5.png
text-ellie_2.png
transp_2000x2000.png

Bygg självförtroende med utmaningar

 

Oroliga och negativa tankar har vi alla. Tricket är att lära sig ignorera dem och det gör man genom att utmana sig själv i rätt takt. Man behöver pusha sig lite och själv lista ut vad man behöver träna på.

Till exempel, vågar du fråga någon du inte riktigt känner om den vill levla med dig? Kom ihåg att frågan inte är "Är jag 100% bekväm med att göra detta?" utan "Om jag verkligen pushar mig, skulle jag våga ta detta steg?"

papperremsa.png
Gemenskapstips
5 STEG FÖR ATT HITTA DIN PLATS I GEMENSKAPEN

1. Identifiera vad du vill ha ut utav gemenskapen för att trivas. Sträva inte efter vad du tror att alla andra har eller "du borde ha". Reflektera istället över vad som passar din vardag, personlighet och vänskapsstil. Alla är olika.

2. Riv av plåstret, utsätt dig för sociala interaktioner. I början/efter pauser kan det ta mycket mental energi att delta, men om du gradvis pushar dig kommer det kräva mindre av dig och med tiden kan folk rent naturligt börja lära känna dig mer.
3. Släpp fokus på dig själv, var närvarande och visa intresse. För att släppa nervösa nerver och vara en bra vän är det viktigt att vara närvarande, fokus ska ligga på de i samtalet. Det är något man kan behöva träna upp, men i videon finns exempel på hur.
4. Hitta en bekväm vardaglig rutin som räcker för det du vill uppnå. Du kommer behöva testa dig fram och hur din rutin ser ut kommer variera beroende på hur lätt/svårt det känns att delta, vad du vill uppnå och hur ditt liv i verkligheten ser ut. Lita på dig själv.
5. För närmare vänner; våga visa extra intresse och öppna upp dig. Visa att du lyssnat när den pratat, fråga om att umgås ibland, uttryck din uppskattning till personen, var sårbar och ärlig när det passar, osv. Stressa dock inte fram det, låt det växa fram.

Polaroidinbjudning 5.png
Våra 5 bäta tips
discord overlay
Discord Overlay
papperremsa.png
image.png
Steg 1

Öppna discord och klicka på kugghjulet du har vid din profil. Du hittar den på botten till vänster oavsett vilken del av dc/server du är inne på.

image (1).png
Steg 2

Klicka på "Speloverlay" som ligger under "Aktivitetsinställningar". Gör knappen vid "Aktivera overlay i spel"-texten grön.

Overlay 3.png
Steg 3

Inne på Speloverlay-fliken hittar du även inställningar för hur du vill att det ska se ut inne i spelet när du har på speloverlay. Välj det du gillar bäst.

Overlay 5.png
Steg 4

Klicka på "Aktivitetsstatus" som också ligger under "Aktivitetsinställningar". Vid texten "Visa aktuell aktivitet som ett statusmeddelande" håller du knappen grå om du inte vill att andra ska se att du spelar SSO.

Overlay 5_edited.jpg
Steg 5

Logga in på SSO. I "Aktivitetsstatus"-fliken klickar du på den blåa "Lägg till det!" så du får upp en meny. Klicka på pilen, välj SSO och "Lägg till spel". Detta steg kommer du behöva göra om varje gång du vill ha overlay.

image (1).png
Steg 6

Nu ska du ha fått upp en grön ruta med denna dator-symbol på.

Klicka på den så att det står "Overlay: På". 

Nu är att färdigt!

bottom of page