top of page
Löv 1.png
SOCIALA AKTIVKRAVET
Löv 5.png
Löv 2.png
S.png

Utöver eventkravet som oftast ligger på tre eller fyra event per månad har vi även ett socialt krav. Du måste uppnå båda kraven för att räknas som nog aktiv. Om du inte klarar aktivkraven (båda två) tre månader i rad blir du automatiskt kickad, oavsett titel och anledning.

Minimum kravet:

Du sitter i 1 samtal per månad + skriver ungefär 1 gång per dag i chatten. Majoriteten av dina meddelanden är lätta som gonatt/god morgon och ibland svarar du på en öppen fråga som vad du ska göra idag eller hur du mår.

Eftertraktade kravet:

Du sitter i 1 - 3 samtal per månad + skriver några meddelanden varje dag där du visar intresse i andra och delar med dig av sig själv. Ibland deltar du i konversationer, visar andra uppskattning, ställer följdfrågor, osv. Huvudledningens minimumkrav är medlemmarnas eftertraktade krav.

2
3
VARNINGSSYSTEMET

Om du bryter en regel, gör något opassande eller behöver stöd har vi tre olika kategorier för konsekvenser man kan få.

1_edited.png
1

Uppmaning: Om du får en uppmaning är det inte något negativt eller någon form av bestraffning. Syftet är påminna dig om något eller ge tips, vi vill hjälpa dig. Uppmaningar är informella och snälla.

2

Tillsägelse: Om du får en tillsägelse är det för att du klivit över en linje som inte är okej. Vi vill inte att det sker igen och vi kommer förklara varför det är fel, vad vi vill se istället och sen släpper vi det om du förstår oss.

Löv 3.png
3

Varning: Om du får en varning är det väldigt allvarligt, du har klivit över en linje som inte är okej och du är på gränsen att bli kickad. Många som får en varning väljer att lämna själv pga. vad de gjort. Har du fått en varning kan du inte få vissa stora klubbjobb inom närmsta månaderna och minsta fel kan göra att du avlägsnas.

Löv 5.png
Vuxet ansvar
vuxet ansvar.png

Vår första och viktigaste regel är att alla tar sitt eget ansvar. Man ser själv till att man är aktiv och engagerad. Om du exempelvis inte kan vara aktiv via event en viss månad bör du prata med någon i huvudledningen så vi kan bestämma ett sätt för dig att kompensera. Att ta vuxet ansvar inkluderar även att man beter sig moget och snällt mot de runtom dig.

Ombre papper.png
eventetikett.png

Vi lägger ner mycket tid och energi på våra event och för att det ska vara kul att delta är det viktigt att alla följer samma eventetikett. Man kommer ca. 5 minuter innan eventet börjar, är förberedd med rätt klädkod, drar inte ut på tiden, visar respekt för deltagare och eventledare, stänger av micken om man har mycket ljud i bakgrunden, osv.

konflikthantering.png
Osynlig remsa ljus 2.png

Om en konflikt uppstår mellan dig och någon vill vi att du tar det privat med personen på ett moget sätt. Om du vill ha guidning i hur du ska hantera situationen kan du ta hjälp av hjälpsystemet. Om du vittnar en konflikt är det viktigt att du håller dig utanför och tar sida då det tenderar att få situationen att eskalera och bli mer komplicerad.

Skitsnack
Osynlig remsa ljus 3.png
skitsnack.png

Vi är hårda när det kommer till denna regel. Inget skitsnack, mobbning eller prat bakom ryggen (även om det inte var menat som något elakt) är tillåtet. Du får inte vara elak mot någon i eller utanför klubben, även om personen sårat dig. Du behöver släppa det och vara vuxen. Dem flesta blir obekväma om man pratar om dem utan att de vet så vi vill att man håller sig borta från det.

bottom of page