TA VUXET ANSVAR

Vår första och viktigaste regel är att alla tar sitt eget ansvar. Man ser själv till att man är aktiv och engagerad. Om du exempelvis inte kan vara aktiv via event en viss månad bör du prata med någon i huvudledningen så vi kan bestämma ett sätt för dig att kompensera. Att ta vuxet ansvar inkluderar även att man beter sig moget och schysst mot de runtom dig.

KONSEKVENS 1

Om du behöver vara borta en längre period eller inte kan uppnå aktivkravet, men misslyckas att meddela detta får man först en lätt varning/uppmaning till varför det är viktigt med kommunikation. Sker det igen kan det leda till avlägsning/hård varning.

KONSEKVENS 2

Om du inte utför den arbetsuppgift du lovat (speciellt om du sitter i ett utskott och andra är beroende av dig) kommer du behöva lämna över ansvaret till någon annan. Eventuellt att du får en lätt till hård varning beroende på situation.

KONSEKVENS 3

Om du beter dig väldigt omoget och respektlöst med flit så får du först en hård varning, händer det igen blir du avlägsnad. Råkar du bete dig omoget får du en uppmaning till att ändra ditt beteende och gör du inte det inom en viss tid blir du avlägsnad.

HA EVENT-ETIKETT

Det är viktigt för oss att du är i tid, cirka 5 minuter innan. Fokusera, dra inte ut på tiden, kom förberedd, inga lösa djur, stäng av micken om det låter mycket i bakgrunden, förgyll stunden genom att vara extra snäll och beröm varandra för insatser osv. Event-etikett gäller även eventhållare. Eventen ska vara välplanerade, inte ställas in i sista sekunden utan goda skäl och medlemmarna ska behandlas rättvist.

KONSEKVENS 1

Om du som deltagare råkar göra något mer allvarligt, som att komma försent till event vid upprepade tillfällen, pratar i mun på eventledaren och/eller medlemmar, visar orespektfullt beteende genom att inte lyssna och liknande resulterar det i en lätt till hård varning beroende på situation.

KONSEKVENS 2

Om du som deltagare inte uppnår våra förväntningar får du en informell uppmaning/påminnelse om vad vi förväntar oss. Detta sker om man inte gjort något allvarligt, utan bara råkat glömma rätt klädkod, har lösa husdjur ute eller råkat missa ta med något som stod på schemat.

KONSEKVENS 3

Om du som eventhållare ställer in event i sista sekunden vid upprepade tillfällen och/eller utan goda skäl kommer vi behöva be dig avgå som ridlärare. Samma gäller om du behandlar någon deltagare illa. Eventuellt att du får en varning beroende på situation.

KONFLIKT-HANTERING

Om en konflikt uppstår är det du själv som tar ansvar över det - som i verkliga livet. Du kan välja mellan att 1) släppa det eller 2) prata med personen. Behöver man vägledning för att prata med personen finns det via hjälpsystemet. Ifall du sårat någon är det din skyldighet att lyssna på personen och sätta dig i deras skor.

Vittnar du en konflikt ska du undvika att lägga dig i, det gör situationen bara värre. Konflikter ska alltid tas privat med personen det handlar om (undantag vid hjälp via hjälpsystemet). Klarar du inte av denna typ av konflikthantering är du inte mogen nog för Spring Roses.

 

Ingen form av skitsnack och/eller mobbning är tillåtet. Ett bra mått är att personen ska kunna höra från någon annan att du pratat om den och vad du sagt, utan att ta illa upp eller bli obekväm. Då är det okej.

KONSEKVENS 1

 Kan du inte hantera konstruktiv kritik får du antingen hjälp av hjälpsystemet för att lösa konflikten eller en varning, beroende på situation. Är du inte alls villig och beter dig omoget avlägsnas du.

KONSEKVENS 2

Mobbning och skitsnack resulterar i avlägsning, eventuellt en hård varning beroende på situation. Mycket hänger på att alla inblandade ska vara bekväma med att ha dig omkring.

KONSEKVENS 3

Lägger du dig i konflikter får du en lätt varning. Upprepar det sig och det visar sig att du ofta är inblandad i drama kan vi dra slutsatsen att du inte är tillräckligt mogen och avlägsna dig på grund av det.