top of page
Löv 3.png
Körsbärsträdgren.png
Löv 1.png
ALLT ÄR ROLIGARE TILLSAMMANS
Löv 5.png
AAA.png

Klubbens stabilitet och kvalité kommer från hur vi delat in allt som vi tycker är viktigt i sina egna utskott. Tack vare vårt system blir ingen överbelastad och standarden är alltid hög. Dessutom är många klubbjobb mysiga att pyssla med och ger folk en chans att lära sig nya kunskaper.

Det ligger ingen press på dig som medlem att du måste ta på dig X-antal roller, utan man gör det som känns naturligt. Om du vill ta på dig ansvar gör du det via discord-kanalen på klubbens server som heter "Uppdrag" - där kommer mer info om rollen så du kan avgöra om den passar dig.

VIKTIGT ATT NOTERA
1

Om du väldigt gärna vill ha klubbjobb är det effektivast om du kontaktar huvudledningen eller en utskottsledare och säger det, så ser vi till att du blir vald.

2

Om du suttit en period som t.ex. domare kan du inte bli domare igen för nästa period om det inte är brist på intresse. Denna regel följer vi vid alla val.

3

Om du inte kan utföra ditt jobb för att arbetsuppgiften är för svår eller du fick fullt upp i verkligheten är det ansvarsfulla att tala om det för ledaren och kliva ner.

Vanliga roller.png

Dessa roller är våra standardroller. De tillhör inga utskott och man får dem automatiskt utefter ens prestation i klubben.

Vanliga roller
Osynlig remsa ljus 1.png
Tävlingsroller
Mediateamet
mediateamet.png

Dessa roller tillhör media-teamet som ansvar för klubbens sociala medier. Rollerna är kreativa och varierande i uppgifter.

Osynlig remsa ljus 3.png
eventroller.png
Eventroller

Dessa roller håller event och aktiviteter av olika slag. Rollerna kräver att du är duktig på att tala, planera och leda människor.

EVENTCOACH

Som eventcoach vägleder och stöttar du eventlärlingar under deras period fram till att de blir ridlärare. Du finns även som hjälp för dem andra i utskottet.

KRAV: Du har suttit som eventhållare under en längre tid. 

PERIOD: Du styr över periodlängden.

EVENTHÅLLARE

En eventhållare håller event regelbundet och deltar på eventmöte för att planera månadens schema.

KRAV: Du kan hålla cirka 1 event i månaden, vara kreativ och känna dig bekväm med att prata inför andra.

PERIOD: Du styr över periodlängden.

EVENTLÄRLING

För att bli eventhållare eller extra eventhållare tar du på dig rollen som eventlärling där du får stöd och hjälp av en eventcoach.

KRAV: Du är intresserad av att hålla event och lära dig mer.

PERIOD: 1-3 månader.

EXTRA EVENTHÅLLARE

En extra eventhållare håller i event efter behov och önskemål. Du kan använda dig av färdigplanerade event och kan ta hjälp av andra i utskottet.

KRAV: 

PERIOD: Du styr över periodlängden.

KADRILJINSTRUKTÖR

Håller kadriljlektioner och är med på kadriljprov, bestämmer när någon är redo att gå upp i svårighetsgrad.

KRAV: Du är passionerad för dressyr, pedagogisk och kunnig inom den/dem nivåer du lär ut.

PERIOD: Du styr över periodlängden.

TÄVLINGSCOACH

Du bestämmer startordning för tävlingar, anmäler till tävlingsserier och håller kontakt med arrangörerna. Du peppar och uppmuntrar ditt lag.

KRAV: Du är ansvarstagande och väldigt bra på att ta egna initiativ. Du är lugn, sansad, uppmuntrande och mogen.

PERIOD: En tävlingssäsong.

RIDLÄGERANSVARIG

Du är med och arrangerar klubbens realistiska ridläger. Du uppdaterar hästarna, skapar aktiviteter och får ansvara för en eller flera lag under ridlägerveckan.

KRAV: Du är ansvarstagande, självgående, ser till medlemmarnas bästa och efterfrågan, intresserad av realistiska event med mera.

PERIOD: Ett ridläger.

FRITIDSARRANGÖR

Som fritidsarrangör skapar och arrangerar du små aktiviteter inom klubben för att stärka gemenskapen.

KRAV: Du är kreativ, social, arbetar bra i grupp och driven. Fritidsarrangör kräver mer eget ansvar och initiativtagande än andra jobb. Du kan tänka dig hålla aktiviteter.

PERIOD: 1-2 månader.

Stabiliesroller
Osynlig remsa ljus 4.png
stabilitetsroller.png

Dessa roller är centrala för klubbens stabilitet och system. De kräver mycket ansvar, klubberfarenhet och medkänsla.

INTERVJUANSVARIG

Intervjuansvariga kontaktar personer vars blanketter har blivit godkända och håller därefter en intervju tillsammans med personerna.

KRAV: Du brinner för klubben och känner till dess medlemmar. Du är rättvis, mogen och klok samt duktig på att formulera dig i text och tal. Du kan hantera att ge negativa resultat oavsett reaktion du kan få tillbaka.

PERIOD: 3 månader.

Utskottsledare
Osynlig remsa ljus 3.png
utskottsledare.png

Dessa roller styr klubbens utskott vilket gör klubben stabil. Rollerna kräver höga ledarkunskaper, klubberfarenhet och engagemang.

Osynlig remsa ljus 2.png
Huvudledningen
huvudledningen.png

Dessa roller tillhör huvudledningen. Huvudledningens uppgift är att styra klubben i rätt riktning, hantera kriser och se till att alla gör sitt jobb.

KRAV: Du brinner för klubben, ansvarstagande, starka ledarkunskaper, lugn och vettig, stress- och presstålig. Kunnig inom ens utskott.

PERIOD: Tills du känner att du vill avgå.

bottom of page